straw-pellets-horse

HVA ER BIOPELLETS:

 

Halm har lenge vær brukt som strø for hester. Men ved anvendelsen av ny teknologi ble det skapt et nytt produkt – Biopellets. Dette er finhakket hvetehalm, som er presset i 6-8 mm pellets.
I produksjonsprosessen blir det nådd opptil 90 – 100 varmegrader, slik at alle organismer som bakterier, soppsporer eller andre mikroorganismer blir drept.
Etter å ha nådd så høy temperatur mister halmen sin spireevne. Derfor kan brukt pellets sammen med hestemøkk spres direkte som gjødsel, eller brukt pellets kan resirkuleres sammen med hestemøkk for eksempel til oppvarming. Derfor blir produktet vårt kalt “BIOPELLETS“.
I produksjonen av “BIOPELLETS” benytter vi kun 100 prosent hvetehalm. Hvetehalm utmerker seg med sine gode egenskaper: absorbere fuktighet og fjerner dårlig lukt (f.eks. ammoniakk).
BIOPELLETS” absorberer 5-6 ganger mer enn sin egen vekt.
Kvalitetskravet til “BIOPELLETS” produktet er svært høyt og det vies mye oppmerksomhet til råstoffinnsamling og lagring. Dessuten samarbeider vi tett med de mange bønder som vi samler inn halm fra.
Vi driver bl. annet med opplæring om hvordan råstoffet skal renses, slik at det ikke inneholder tilsetning av gress, steiner o.l.